Tomaatti tarte tatin ja herkullinen video

Korona-ajasta turhautuneena otin yhteyttä meikkaaja-ajoiltani tuttuun valokuvaajaan Ofer Amiriin. Ofer on jo pitkään kuvannut paljon ruokakuvia ja pitää Hungry in Helsinki blogia. Ofer ja Galith tekivät minusta jutun blogiinsa ja siitä  tämä ajatus kai sitten lähti. Rakastan Oferin täynnä tunnetta ja tuoksuja olevia kuvia ja videoita. Hänen visuaalinen maailmansa sopii jotenkin omaan ruokafilosofiaani.

Koronasta johtuen työrintamalla oli alkukesästä vielä hieman hiljaista, joten kysyin haluaisiko Ofer tehdä kanssani testikuvausmielessä pari videota. Testikuvaus tarkoittaa sitä, että tehdään kuvia huvikseen omalla kustannuksella ilman, että kukaan maksaa niistä. Silloin on mahdollisuus kokeilla vähän rajojaan ja jotain uutta ilman, että on paineita onnistumisesta. Se on välillä tosi vapauttavaa. Muotialalla näin tehdään paljon. Kuvaaja, stylisti, meikkaaja ja malli tekevät yhteistuumin ilmaiseksi kuvia. Tuloksena on usein upeita ja kokeellisia kuvia portfolioon, joista saattaa sitten poikia lisää oikeita töitä, koska asiakkaatkin inspiroituvat kuvista.

Kuvauspäivämme tarkoituksena oli tehdä kaksi videota, mutta sivutuotteena tulivat nämä upeat kuvat. Ruokavideoita tehdessä pitää hahmottaa videon kulku, informatiivisuus, visuaalisuus ja videon haluttu pituus. Miten raaka-aineet ja työvaiheet halutaan esittää? mihin asioihin keskitytään, kuten reseptiin määrineen vai tunnelmaan. Toisinaan halutaan, että resepti mittoineen hahmotetaan suoraan videolta. Joskus video taas toimii tekniikkojen opettajana tai houkuttelijana ja sisäänheittäjänä sivustolle.

Videoiden tekeminen on työläämpää kuin still-kuvien tekeminen. Videota tehdessä on varauduttava useampaan ottoon samasta valmistusvaiheesta eli raaka-aineita pitää olla tarpeeksi. Taikinoita pitää varata useampia eri vaiheessa olevia, jotta esimerkiksi taikinan nousemista tai piirakan paistumista ei tarvitse odottaa koko kuvaustiimin voimin. Tällaisia videoita kuin tämä tomaatti tarte tatin, ehtii tekemään kaksi yhdessä päivässä. Vertailuksi, still -kuvia ehtii päivässä tekemään jopa kahdeksan. Enemmänkin, riippuen hieman mediasta ja tarkoituksesta. Kuvausvalmisteluihin menee kuvamäärästä riippuen vähintään 2-3 työpäivää.

Tästä pääset tomaatti tarte tatin videoon, joka on Hungry in Helsinki -sivuston Instagram alustalla. Itse resepti löytyy yllä linkkaamastani blogista.

CategoriesRuokakuvaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *