Nizzan salaatti

Kesän klassisisin salaatti taitaa olla tämä. Salaisuutena on täydellisesti keitetyt kananmunat. Nizzan salaatti on myös oivallinen mökkiruoka, johon saa upotettua eiliset perunat ja hieman kuivahtaneen leivän. Tonnikalan sijaan, voi käyttää ylijääneen lohen. Kuvat onkin otettu kännykällä ystäväni mökiltä, kun syötiin lounas vielä juuri ennen lähtöä.

(Kyläkaupassa ei ollut tuoreita vihreitä papuja, joten niitä ei tässä kuvassa ole, mutta ne kuuluvat kyllä ehdottomasti tähän salaattiin)

Nizzan salaatti

4:lle

4-5 kananmunaa

n. 200 g vihreitä papuja

n. 10 esikeitettyä uutta perunaa tai 6 tavallista

voita

suolaa

1 ruukku ryhdikästä lehtisalaattia

2 tomaattia

2 kevätsipulia varsineen tai 1 punasipuli

2 purkkia laadukasta ja eettistä tonnikalaa paloina (esim. Abban MSC- sertifioitua)

6 leipäviipaletta

oliiviöljyä

kastike

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

1,5 rkl punaviinietikkaa

1 rkl Dijonsinappia

ripaus suolaa

mustapippuria

Ota kananmunat huoneenlämpöön ajoissa, jos säilytät niitä jääkaapissa. Nosta ne varovasti maltillisesti kiehuvaan veteen ja keitä  6 1/2  minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja valuta päälle kylmä vesi. Jätä odottamaan. Paista paloitellut perunat voissa kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat pintaansa rapean pinnan. Mausta suolalla. Keitä vihreät pavut suolatussa vedessä 8-10 minuuttia, kunnes haarukka lävistää ne helposti. Valuta pavut. Paista leipäpaloja hetki pannulla oliiviöljyssä, jotta niistä tulee rapeita. Ne voi myös paahtaa 200 asteisessa uunissa. Pirskottele päälle ensin hieman oliiviöljyä.

Valmista kastike. Sekoita öljy, etikka ja sinappi tasaiseksi seokseksi haarukan avulla. Mausta suolalla ja pippurilla,

Hienonna kevätsipuli. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Kasaa kaikki ainekset lautaselle salaattipedin päälle. Kuori munat, puolita ja aseta salaatin päälle. Tarjoa kastikkeen kera.

Ranskassa salaatin joukkoon laitetaan joskus myös riisiä, mikäli sitä on jäänyt edellisen päivän aterialta. Riisi imee itseensä kivasti kastiketta ja tekee salaatista vielä täyttävämmän. Riisiä voi käyttää myös perunan sijaan.

 

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *