Helppo cesarsalaatti

Cesarsalaatissa on parasta täyteläinen kastike ja siihen yhdistetty rapea ja maukas salaatti. Ja parmesaani ja… kaikki.

Tämä on täyttävä salaatti ja upea kesälounas. Teen cesarkastikkeen kapriksella, en anjoviksella. Jostain syystä pidän siitä enemmän niin. Anjovista käytettäessä, anjovista jää aina yli, enkä oikein käytä sitä muuten ruoanlaitossa. Kaprikset säilyvät hyvin jääkaapissa suolaliemessään ja niitä käytän muutenkin pastakastikkeissa ja salaateissa tai lämppäreissä. Jos ei broileria jakasa itse paistaa, kannattaa kaupan grillitiskiltä hakea valmiiksi grillattu kokonainen broileri. Salaatteihin käytän usein kaupan grillibroileria. Ai, että se onkin hyvää.

Tämä kastike sopii siis myös kasvissyöjille ja broilerin sijaan voi silloin käyttää esimerkiksi Oumphin valkosipuli-timjami soijapaloja pakkasesta. Paista niihin rapea pinta runsaassa oliiviöljyssä. Mausta pienellä tirauksella hunajaa.

Cesarsalaatti

Kastike

1 kananmuna

1 rkl Dijonsinappia

1 sitruunan mehu

2 rkl kapriksia

1 valkosipulinkynsi

2,5 dl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

salaattiin

2 isoa palaa vaaleaa leipää

oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

2 vartta kevätsipulia (tai 1 punasipuli tai salaattisipuli)

2 avokadoa

1 grillattu kokonainen broileri kaupan lihatiskiltä

120 g parmesaania

1 ruukku romaine salaattia

1 ruukku jotain muuta napakkaa salaattia ( ei jäävuori tai amerikkalaista)

1 pieni purkki maissia

1 verkkomeloni tai hunajameloni (ei välttämätön)

Valmista ensin kastike. Riko kananmuna korkeaan sauvasekoittimen mentävää astiaan. Lisää sinappi, puolikkaan sitruunan mehu, kaprikset ja kuorittu, pilkottu valkosipulinkynsi. kaada päälle öljy. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja surruta, kunnes kastike paksuuntuu. Nosta sauva hiljalleen ylös, samalla surruttean, jotta kaikki öljy sekoittuu. Mausta suolalla maun mukaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista krutongit. Leikkaa leipä kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen kyljellä. Älä poista kuorta. Kuumenna paistinpannulla reilusti olliviöljyä ja tiputa pannulle valkosipulinkynsi. Lisää pannulle leipäkuutioit ja paista, kunnes ne saavat rapean pinnan. Öljyä voi joutua lisäämään. Älä anna valkosipulin kärähtää, vaan nosta se pois ennen sitä.

Hienonna sipuli, leikkaa avokado kuutioiksi. Purista avokadojen päälle puolikkaan sitruunan mehu. Poista grillikanasta nahka ja revi lihat paloiksi tai kuutioi veitsellä. Leikkaa parmesaania joko veitsellä ohuiksi viipaleiksi tai juustohöylällä lastuiksi. Nosta ainekset kulhoon, lisää joukkoon valutetut maissit ja jätä odottamaan.

Revi salaatit pienemmiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatit (itse pesen salaatit tosi harvoin, sillä en kestä vetisiä salaatteja ja ne vetistävät kastikkeen, eikä kastike tartu lehtiin niin hyvin). Nosta salaatinlehdet omaan kulhoon ja sekoita joukkoon puolet kastikkeesta, riippuen vähän salaatin määrästä.

Tarjoa salaatti niin, että jokainen ottaa oman annoksensa salaatinlehtiä, broilerisalaattia, krutonkeja. Kastiketta kannattaa vielä lisätä hieman päälle oman maun mukaan.

Verkkomeloniviipale tuo annokseen mukavaa makeutta.

 

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *