Kanaa ja pekonia

No nyt on grillikausi parhaimmillaan, kun sää on kohdillaan ulkona kokkaaminen on ihan parasta. Keitin juhannuksesta jääneet uudet perunat, tein sinappisen ranskalaisen salaatinkastikkeen, jonne upotin kirsikkatomaatteja, fetaa, punasipulia, oliiveja ja Pehtoorin salaattia. Broilerinfileet kääräisin pekoniin ja väliin hienonsin yrttejä. Meillä oli vain ruohosipulia, mutta jos saisin päättää, olisin hienontanut lehtipersiljaa, ruohosipulia ja salviaa.

Meillä teinipoika rakastaa broileria. Sitä pitäisi olla joka aterialla. Me muut ollaan jo vähän kyllästyneitä, joten yritän kokoajan keksiä uusia tapoja valmistaa broileria arkiruoaksi. Nuoret kun ovat vähän vaikeita uusien makujen tai kokeilujen kanssa, niin saa olla varovainen mitä innovoi, muuten saatta ruoka jäädä syömättä. Mun filosofia lasten syömisen kanssa on aina ollut, että jos ei kelpaa – sit ei kelpaa. Muuta ei ole.

Tämä kelpasi.

 

Pekonibroilerit ja vihreä salaatti Dijon-vinaigrettellä

neljälle

4 broilerin rintafileetä

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl Dijonsinappia

viheritä oliiveja

250 g kirsikkatomaatteja

1 pien punasipuli

100 g fetaa

1 Pehtoorin ruukkusalaatti

sormisuolaa

mustapippuria

ruohosipulia ja mitä yrttejä sattuu olemaan, kuten basilikaa, salviaa tai rosmariinia

8 viipaletta pekonia

Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Valmista salaattikastike. Sekoita kastikkeen ainekset ( öljy, sinappi, etikka) keskenään salaattikulhossa haarukan avulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi, tomaatit puoliksi ja murenna feta. Nosta kaikki ainekset kastikkeen joukkoon. Revi salaatti kaiken päälle. Sekoita vasta juuri ennen ruokailua.

Hienonna yrtit, suolaa fileiden pinta ripauksella suolaa. Muista, että pekoni on suolaista. Painele yrtit fileiden pintaan ja kääri jokaisen ympärille kaksi pekoniviipaletta niin, että viipaleiden yhtymäkohdat ovat samalla puolella fileetä. Paista tai grillaa fileet ensin siltä puolelta, missä pekonin yhtymäkohdat ovat, jotta pekonit kiinnittyvät. Paista, kunnes kanafilee on kypsynyt ainakin puolet paksuudestaan ja pekoni saanut hyvin väriä ja on rapeaa. Käännä ja paista toinen puoli.

Tarjoa fileet raikkaan salaatin ( ja perunoiden) kera.

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *