Fried chicken ja tulinen Texas Pete -kastike

 

Ensimmäisen kerran kun meillä syötiin fried chikeniä, oli se poikani kokkaamana. Hän oli löytänyt Youtubesta reseptin ja jujuna taisi olla tuo kastike. Sen jälkeen ollaan tehty näitä monta kertaa ja resepti on jalostunut kokeilujen myötä.

Tässä annoksessa kyllä toteutuu kaikki mitä fried chickenissä pitääkin: mureus, rasvaisuus, rapeus ja tulisuus. Lisukkeeksi voi tehdä ranskalaisia tai salaattia, ehkä jonkin coleslawn. Meillä on usein ranskalaisia ja kunnon vihreä salaatti.

Tärkeää onnistumisessa on se, että ottaa kanan koipipalat huoneenlämpöön tuntia ennen.  Sitten pitää jaksaa hieman kikkailla öljyn lämpötilan kanssa. Ensin lämpö noin 145:een asteeseen ja sitten loppumetreillä lämmön pitäisi olla 158-162 astetta. Mutta ei tuo öljyn lämpö ole niin vakavaa. Kunhan tarkkailee kuorrutteen väriä, että koipipalat ehtivät olla öljyssä tarpeeksi kauan, 12 minuuttia. Tämä kaikki siksi, että se takaa sen, että liha ehtii kypsyä todella mureaksi ennen kuin kuorrute palaa. Ja kuorrutteesta tulee rapeaa vain, jos öljy on tarpeeksi kuumaa. Ja muistathan kaataa käytetyn öljyn takaisin pulloon ja pullon sekajätteeseen. Siivilöitynä öljy kyllä säilyy jonkun aikaa seuraavaa käyttökertaa varten. Hajusta huomaa kyllä, jos öljy on eltaantunut.

Fried chicken ja Texas Pete -kastike

4-6 annosta

800 g broilerin koipipaloja (nuijia, ei koipireisiä)

800 g siipipaloja

2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

4-5 dl pankojauhoja

4 tl suolaa

3 tl savupaprikajauhetta

3 tl sipulijauhetta

2 l rypsi-, rapsi- tai friteerausöljyä

2 dl Texas Pete -kastiketta (pullossa)

50 g voita

Ota broilerit huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.

Mittaa jauhot, munat ja pankojauhot omiin laakeisiin kulhoihin (iso keittolautanen). Mausta broilerit yhteensä 2:lla teelusikallisella suolaa. Pidä koivet ja siivet erillään, sillä ne kypsennetään eri aikaan. Mausta vehnäjauhot teelusikallisella suolaa. Mausta munat teelusikallisella suolaa, savupaprikalla ja sipulijauheella ja sekoita tasaiseksi.

Kaada öljy kasariin tai isoon kattilaan. Öljyä pitäisi olla noin 7 senttimetrin syvyydeltä. Kuumenna öljy n. 145 asteeseen. Pidä kansi ja sammutuspeitto aina lähellä tulipalovaaran vuoksi. Valmistele lähelle iso lautanen ja laita pohjalle talouspaperia. Ota esille metallinen reikäkauha tai pihdit.

Pyöräytä koivet huolella vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa niin, että ne kuorruttuvat paksusti ja joka puolelta. Aseta kuumaan öljyyn 3-4 koipea kerrallaan. Laita liesi hieman kovemmalle lämmölle, jotta öljy kuumenee pikkuhiljaa noin 160 asteeseen. Jos liesi on kovin tehokas, laita se kovemmalle vasta parin minuutin päästä. Jos öljy kuumenee liikaa, siirrä se hetkeksi pois liedeltä tai kaada joukkoon lisää öljyä. Frittaa koipipaloja 12 minuuttia välillä pyöritellen. Nosta ne sitten öljystä ja aseta talouspaperille odottamaan. Siipipalat kypsyvät kahdeksassa minuutissa.

Kastikkeen voi tehdä samalla, kun odottaa broilerien kypsymistä. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon kastike ja kiehauta.

Tarjoa rapsakat ja ihanan rasvaiset broilerit tulisen kastikkeen kera.

Koska koipalapakkauksessa on 7-8 palaa, se ei ihan riitä meidän perheelle, teen lisäksi siis myös siipipalat. Ne eivät nyt vain ehtineet kuvaan.

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *