Arkinen Bouillabaisse

 

 

Ai että, miten voi ihmistä harmittaa, kun huomaa ostamansa fenkolin jääneen kauppaan. Olin jo pari päivää fiilistellyt fenkolin makuista kalakeittoa.
Onneksi laatikosta löytyi fenkolinsiemeniä. Mutta ei se ole kyllä ihan sama.
Keitosta tuli kuitenkin herkullista ja oli täydellinen ruoka pitkän futisturnauspäivän päätteeksi.
Isäni Etelä-ranskalaisen ravintolan yksi erikoisuuksista oli Bouillabaisse. Se oli annos, joka piti tilata päivää aikaisemmin. Isäni kävi tilausta seuraavana aamuna kiertämässä kalastusveneet ja juomassa pikku Pastis :it kalastajan kanssa tilatessaan keittoon tulevat kalat ja äyriäiset. Keitto oli herkkua. Tietenkin.
Tämä minun arkisunnuntaiversioni ei ole mitään isäni keittoon verrattuna, mutta jotain tuttuja makuja siitä kuitenkin löytyy…
Helppo buillabaisse 6:lle
1 pkt pakaste seitä
1 pussi pakaste turskafileitä
1 pussi isoja katkarapuja
3 sipulia
5 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
3 tl fenkolin siemeniä (tai 1 keskikokoinen fenkoli)
1 l kalalientä
2 isoa porkkanaa
4 perunaa
1 vihreä kukkakaali (romanesco)
2 prk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
suolaa
Ota kalat ajoissa sulamaan. Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon fenkolin siemenet. Anna vielä kuullottua hetki.
Kaada joukkoon kalaliemi. Lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja juurekset.
Keitä hiljaisella tulella puoli tuntia. Lisää tomaatit (leikkaan kokonaiset saksilla hieman pienemmäksi). Mausta suolalla.
Keitä vielä n. 15 min.
Lisää kalat ja katkaravut. Anna muhia hiljaisella noin 10 minuuttia.
Tarjoa lämpimien juustovoileipien kera.

 

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *