Suolaiset crepes:it eli  Galettes, ovat herkullisia!
Parasta niissä on se, että täytteeksi käy mikä vaan, mitä kaapin pohjalta löytyy.
Itse tein parisenkymmentä ja laitoin pakkaseen. Sieltä niitä on helppo ottaa ja lämmittää uunissa täytteineen.
Äitipuoleni kotikylässä Bretagnessa, sain maailman parhaita Crèpesejä. L’île aux Moines -saarella elää eläväinen taiteilja- ja kalastajayhteisö. Osa asukkaista käy saarelta käsin mantereella töissä. Pienet mukulakiviset kadut ja kiviset talot meren rannalla muodostivat suloisen kylän. Autoja sai saarella olla vain rajoitetusti; ei siellä oikein autolla mahtunut kulkemaankaan.
Laskuveden aikaan kävimme nostelemassa kivien ympärillä olevia levätuppaita ja keräsimme talteen sinne jääneet katkaravut, osterit ja ankeriaat. Koko saari toimi laskuveden mukaan. Lautat, meren antimet, kalastajat, työajat, kaikki toimi sen mukaan, onko la marée basse vai haute.
Galettes n. 20kpl
4,5 dl tattarijauhoa
1 tl merisuolaa
6dl vettä
1 kananmuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota jääkaapissa 1-2h. Voitele paistimpannu ja levitä taikina pannulle mahdollisimman ohueksi.
Ranskassa Crepperiessä, Galettet täytetään samantien lisäämällä pannulla olevalle räiskäleelle esimerkiksi kinkkua, päälle ripotellaan Gryere -juustoa sulamaan (Suomessa käy Emmental) ja lopuksi päälle rikotaan kananmuna. Kun muna on kypsynyt, galetten reunat taitetaan kaiken päälle ja tarjoillaan herkullisen höyryävänä.
Muita ideoita täytteeksi:
juusto-avocado-tomaatti
sipuli-jauheliha
katkarapu-creme fraiche-valkosipuli-sitruuna-yrtit
pinaatti-juusto
Aurajuusto
Vuohenjuusto-tomaatti

CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *