Kuohkea kesäkurpitsapaistos

 
 
Tämä on äitini herkku Ranskan ajoilta.  Nuori kotirouva, alunperin Pariisiin mallintöihin tullut, suunnitteli ja remontoi pienen nelikerroksisen maison particulier -talon ihanan valoisaksi ja moderniksi unelmien taloksi. Hän taikoi joka ilta herkullisia aterioita miehelleen ja pienelle tyttärelleen ja järjesti usein illalliskutsuja. Ranskassa illalliskutsut ei ole niin iso juttu, kuin täällä Suomessa. On ihan normaalia, että ystäviä ja sukulaisia tulee syömään päivällistä useamman kerran viikossa. 
Kodin hoitamisesta tuli projekti, joka piti suorittaa täydellisesti. Isoäitini esimerkki ja suvun pitkä historia taisi hieman velvoittaa… Tämä resepti on yksi niistä, mistä äitini muistetaan Ranskan suvussa edelleen. Ihana kesäkurpitsapaistos -helppo versio Soufléesta. Sopii lisukkeeksi paahtopaistin, pihvien, kasvispihvien tai vaikka sitruunaisen kanan kanssa. 

 
5:lle Tarvitset:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2munaa
2prk creme fraicheä (400g)
Emmental -raastetta 1,5dl
vettä
muskottia hyppysellinen
suolaa 2hyppysellistä
mustapippuria 1/2 tl
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200c.
Leikkaa kesäkurpitsat n.0,5cm levyisiksi paloiksi. Levitä viipaleet talouspaperille ja ripottele päälle suolaa. Anna kesäkurpitsaviipaleiden itkettyä n. 1/2 tuntia. Suola poistaa kurpitsasta turhan veden, silloin paistoksesta tulee kuohkeaa, eikä vetistä.Vatkaa vispilällä creme fraiche ja munat kuohkeaksi, lisää 3rkl vettä, mausteet ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi seokseksi.
Kuivaa itkettyneet kesäkurpitsat talouspaperilla ja pyyhi samalla liiat suolat pois. Ripottele viipaleet ilmavasti vuokaan ja kaada creme fraice -seos päälle. Auta seosta hieman valumaan kurpitsaviipaleiden väliin. Laita paistos uuniin alatasolle n. 45min. Tarkkaile kuitenkin, ettei pinta tummu liikaa. Paistos on valmis, kun pinta on ihanan ruskea ja creme fraiche -seos on jähmettynyt. Tarjoa lämpimänä.
CategoriesYleinen
 1. Ennu says:

  Pariisin banlieu'ssa kesäkurpitsasato on huikeimmillaan. Reseptejä etsiessäni löysin ihanan blogisi. Koskettavia tarinoita ja herkullisia reseptejä, täytyy itsekin rankalaisen keittiön rakastajana kokeilla!

 2. Ennu says:

  Pariisin banlieu'ssa kesäkurpitsasato on huikeimmillaan. Reseptejä etsiessäni löysin ihanan blogisi. Koskettavia tarinoita ja herkullisia reseptejä, täytyy itsekin rankalaisen keittiön rakastajana kokeilla!

 3. Anonyymi says:

  Kokeilin, ja jo muutaman päivän päästä piti tehdä uusi satsi. Kiitos reseptistä!

  Tiina

 4. Anonyymi says:

  Kokeilin, ja jo muutaman päivän päästä piti tehdä uusi satsi. Kiitos reseptistä!

  Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *