Herkullinen munakas

Munakas on ihan huippu lounas. Kyllä se päivälliseksikin kelpaa, jos sisälle laittaa hieman enemmän täytettä. Ranskassa syödään munakasta myös aamiaisella. Ranskalaisen kuohkean ja paksun munakkaan saa lisäämällä munien sekaan hieman kermaa ja vatkaamalla seos käsin oikein kuohkeaksi. Paistovaiheessa munakkaan pohjaan kannattaa työntää lastalla aukkoja, johon valuu lisää vielä raakaa taikinaa. 
Ruokaisa munakas kahdelle:
5 kananmunaa
0,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
(rakuunaa)
2 kynttä valkosipulia
1-2 Edellispäivän perunaa ( tai paistamalla kypsennettyjä perunaviipaleita)
4 Herkkusientä
1-2 Tuoretomaattia kuutioina
Aurajuustoa tai vuohenjuustoa tms.
Vatkaa munat, kerma, suola, mustapippuri ja rakuuna kuohkeaksi. Ruskista herkkusienet ja perunat vikkelästi paistinpannulla oliiviöljyssä silputun valkosipulin kanssa. Mausta suolalla. Siirrä herkkusienet, perunat ja valkosipulit odottamaan lautaselle. Laske hellan lämpötilaa hiukan. Lisää öljyä ja kaada munakas pannulle. Kun pohja on hieman jo jähmettynyt tee lastalla työntäen pohjaan aukkoja ja anna raa’an seoksen valua tilalle. Kun, pinta on melkein jähmettynyt lisää tomaatit, perunat, herkkusienet ja juusto toiselle munakkaan puolikkaalle. Anna olla hetki ennenkuin käännät munakkaan kahtia. Tarjoile heti.
Tämä ohjeeni on julkaistu aikaisemmin mtv3.fi/koto -sivustolla
CategoriesYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *